Kennis & visie

De meeste kennis waarover ik beschik bestaat in feite uit gewoon pure levenskennis, uiterst langzaamaan verzameld in vijftig jaar rondwandelen over de planeet Aarde. Inclusief alle menselijke struggles, ups & downs die daar van nature immer in meekomen. Daarbij mag je weten dat mijn geest, zowel als alles om zich heen onderzoekend kind, alsook later als alles diep bestuderende volwassene zich altijd heeft gericht op de grotere vragen des levens, daarbij immer antwoorden zoekende in de natuur en de directe wereld om hem heen.
Wat IS leven? En waarom is er überhaupt leven? Waar leven we in? Wat is het universum eigenlijk en waar maakt dat dan weer onderdeel van uit? Wie of wat heeft dit allemaal gemaakt en met welke bedoeling? Wie zijn we? Waarom zijn we hier? Wat komen we hier doen, wat kom ik hier doen? Wat is bewustzijn, en hoe werkt het? Waarom gaan de dingen zoals ze gaan? Waarom bestaan er atomen en moleculen? Wat is energie? Wat is magnetisme? Waarom bestaat er een electro-magnetic field? Wat is ons brein? Waarom hebben we het gekregen, en wat kunnen we ermee? Wat is een mens in feite eigenlijk? Wat is evolutie, wat is the tree of life, en the flower of life, waarom transformeert alles door miljarden jaren heen non-stop tot iets anders, waarom wordt alles door de tijd beter, vloeiender, handiger, effectiever, kleiner, totaler, met welke bedoeling en waarom kan de tijd alleen maar vooruit? Hoe en waarom is alles met elkaar verbonden als één groot levend organisme? Wat is het zonnestelsel eigenlijk écht, los van een zon en een handjevol planeten? Bestaat er een soort ‘klok’, en ‘wheel of time’ wat alles aanstuurt en om die reden is ontworpen? En waarom dan wel? Waarom lees ik al twintig jaar in al mijn astrologische duidingen, prognoses en transits precies de dingen die ik in mijzelf herken en in mijn leven en relaties terugzie en ook meemaak, en waarom klopt dit allemaal toch zo bizar precies en op het enge af? Hoe kan het dat gebaseerd op slechts mijn geboortedatum intypen ik in de info die daar uitkomt mijn hele persoon en leven-, inclusief mijn levensbestemming kan teruglezen? En dat ook dát allemaal weer klopt als een bus? Wat stuurt dit onder alles aan? Which system? Which intelligence?
Waarom blijft de mens toch maar steeds weer dezelfde fouten maken, en waarom blijven we maar ellende en nog meer problemen creëren? Waar wil dit allemaal naartoe? Wat is het wat we met zijn allen niet zien, en wat is het dat we in al onze onwetendheid en verblinding ‘fout’ doen? En zo kan ik hier nog wel duizend andere vragen typen. Kan er een boek over schrijven, en misschien komt dat boek er ooit ook wel. Op het podium zal de kern van alles wat ik doe of bespreek ook over dit soort dingen gaan, en nog veel meer.

Om de grote geheimen des levens dieper te kunnen doorgronden, en daarmee ook mijzelf, en de essentie van mijn ‘ziel’ en mijn ‘surroundings’ dieper te kunnen doorgronden heb ik in mijn leven uiteraard opleidingen gevolgd. Daarnaast heb ik kilometers boeken gelezen, diepte-documentaires en talks bekeken en daarbij alles verslonden wat alle bovenstaande vragen incl. de menselijke psychologie aangaat.

Ik ken mijzelf als mens welke graag ‘door de dingen heen’ wenst te kijken. ‘Analyze yourself and your world te pletter’ is daarbij mijn credo. Als eerste en voor mij meest belangrijke staat daarbij de kennis van de menselijke psychologie bovenaan, inclusief werkelijk álles wat daarbinnen valt. Ik plaats mijzelf beroepshalve om die reden dan ook in de categorie van psycholoog, of alles waar maar psy- voor staat, hoewel ik daar nooit de officieel vereiste universitaire diploma’s voor heb gehaald, conform ‘de maatschappij’ dat dan wel even van je zou vereisen. Ik zie in mijzelf ook niet zo’n droge figuur terug die dan tegenover jou zit, waar jij op je bankje ligt en ik dan alleen maar steeds ‘hmm, hmm’ hoef te knikken zoals deze weleens in karikatuur worden afgeschilderd in humorvolle dramaseries op TV. Hoewel ik mij daar wel helemaal kapot om kan lachen. (Psy-chiater word dan psy-geschater hihi)
Wel boeken van Freud en noem ze allemaal maar op gelezen natuurlijk, want het is toch basiskennis, maar ik mistte daarin toch altijd wel de voor mij onmisbare link en connectie met ‘het hogere’ in. Om die reden ben ik het gaan zoeken in leergebieden als het diep op de werking van de menselijke psyche en haar brein gerichte Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) en de kennis van de eeuwenoude Non-Dualiteitsleer, welke we kennen onder de naam ‘Advaita-Vedanta’. Voor mij een práchtige verbinding, precies dat wat er voor mij nog mistte. Ik heb daarbij werkelijk het enorme geluk gehad tijdens mijn drie NLP-opleidingsjaren een voor mij exáct goede leraar in mijn leven te hebben getroffen welke weliswaar een gedegen NLP-coach opleiding gaf, maar eigenlijk 80% van de tijd alleen maar sprak over ‘de grote grap van het leven’ en het leren doorzien van het eeuwige dilemma onszelf onbewust af te scheiden van de rest en daarmee enorme problemen te creëren, zowel op kleine, als op mondiale schaal. Daarnaast heb ik nog div. andere ‘Trainer en Coach’ opleidingen gedaan welke in de kern ook alleen maar om de werking van de menselijke geest gingen. (Ben zelfs erkend ‘register-coach’ en ‘register-trainer’, maar wat heb je aan al die hoge ‘HBO’ termen, waar je wel vijftienduizend euro aan opleidingskosten mocht aftikken) Maar kreeg daarmee wel weer een aantal geweldig goede trainers en leraren, en die waren dat geld dan weer meer dan waard. Alles is uiteindelijk relatief.

Ik was altijd al in de (voor mij absolute) wetenschap van astrologie geïnteresseerd, maar het leven gaf mij daar een enorme slinger in mee, toen ik enige tijd na mijn scheiding viel op een kleine, doch zeer knappe jongedame met Indonesische genen. Een pittig leeuwenvrouwtje. (Altijd leuk en gezellig met een ram)

Zij zat op dat moment in het laatste jaar van een 5-jarige beroeps-astrologieopleiding, en had daardoor meters boeken over deze materie in huis. (Los van het feit dat zij middels mijn geboortedata, vrijwel alles van mij wist en daarmee dwars door mij heen kon kijken) Zij gaf mij tips aangaande een professionele astro-website voor beroepsastrologen en sindsdien ben ik daar helemaal ingedoken. Iedereen trok ik door de analyserende rapporten heen welke je daar kon aanschaffen, inclusief mijzelf, mijn geliefden, mijn kind, mijn ex,- mijn familie, mijn vrienden, klanten en ga zo maar door. Ik wilde het grote geheim daarachter namelijk ontrafelen, want hoe kon het, dat werkelijk álles altijd klopte? Psycho-analyses, beroeps- en bestemmingsanalyses, relatieanalyses, toekomstprognoses, jaren vooruit (ook allemaal uitgekomen) tot zelfs zeer specifiek herkenbare dag-transits aan toe. Hoe kon het, dat alles wat ik leefde, wat het dan ook was, daar allemaal in terug te vinden was, en dus in zekere, tot meerdere mate als het ware ‘voorbestemd’ leek te zijn? Welk groot magisch geheim zat daar achter?

Vervolgens ben ik, om dat antwoord te kunnen gaan vinden, als een gek in alles wat maar met de natuur, de kosmos en het universum te maken heeft gedoken. De immens omvangrijke wereld van de Science opende zich voor mij, waarna ik er, ja hoe zal ik het zeggen, mee ben getrouwd…?
Daarbij wel eerlijk gezegd hebbende dat ik mij niet als wetenschapper zie of categoriseer, want ik heb daar gewoon te weinig bèta gehalte voor in mijn brein. Wat ik wél doe, en dat is dan weer wel echt mijn ding, is alle geleerde en opgezogen data omzetten ‘in gewone mensentaal’. Begrijpelijk maken, transparant maken. Echt goede wetenschappers, en daarmee écht goede leraren, kunnen zich ook zo uitdrukken. Helder, eenvoudig en begrijpelijk.

Ik wilde de wereld van de natuur en haar natuurwetten ontdekken. Doorgronden. De verborgen wereld en de intelligentie van cellen, moleculen, atomen, protonen, neuronen, quarks, tot het (tot nu toe) bekendste allerkleinste, de z.g.n. ‘strings’. Maar ook omgekeerd.
Van klein naar groot, van cel naar orgaan, naar organisme, naar soort, naar ecosysteem, Aarde, zonnestelsel, melkwegstelsel, (miljarden andere) galaxy’s, supercluster tot universum, multi-versum en daar ver, ver aan voorbij. Want het stopt nooit, zowel in het kleine als in het grote, waarbij alles leeft, en elk los onderdeeltje weer als individueel organisme leeft, binnen een ander organisme, allen met een eigen ontwerp, uiterlijk, mechanisme, intelligentie, ‘code’, doel, en bestemming, binnen het grotere geheel. En je kan daar niet één schakeltje tussenuit halen, anders stort het hele bouwwerk onherroepelijk in. Probeer maar eens een wereld voor te stellen zonder atomen, of zonder zonnen. (Waar atomen geboren worden uit exploderende, stervende zonnen, die daarmee in feite de baarmoeders van atomen, en daarmee de baarmoeders van het leven zijn. Yeah baby, god is een slimmerikkie en heeft het allemaal leuk in elkaar geknutseld ;-)

Mijn levenslang opgedane kennis, tezamen met de visie welke daar van nature uit voortgekomen is, komt in de kern neer op één teaching, welke alle vragen terugbrengt tot één en dezelfde, alles-overstijgende kosmische waarheid :

Alles = Hetzelfde
Alles = Eén grote familie

Alles is een organisme
Alles leeft binnen andere organismes
En alles heeft een eigen ‘soul & spirit’
Van groot naar klein
Van nanopartikel tot multiversum
En alles is binnen dat hele systeem… met elkaar verbonden…
Tot één groot pompend, kloppend, bruisend, levensgroot, zelfdenkend en zelfsturend super-organisme. And I wanted to know why god created all this beauty, because it is thát immaculate beauty… where we all live in.

Zoals ook in het hoofdstuk over mijn driejarige ontwakingsproces genoemd, heb ik in het leerproces wat daarbij kwam kijken alles verslonden wat ik maar kon: Theoretical physics, (o.a. Michio Kaku & Stephen Hawking) The Unified Field theory (Nassim Haramein), The Primer Fields theory (David Allen LaPoint), stringtheory, (o.a. Brian Green) de quantumfysica, astronomie, astrologie, kosmologie, evolutie-biologie, evolutie-psychologie, natuurkunde, anatomie, neuroscience and the human brain, (o.a. Dr. Dick Swaab) en zo kan ik nog wel even doorgaan, te veel om hier allemaal te noemen.
Uiteraard heb ik daar veel kennis in opgedaan. Waar ik niet alles meer tot in het exacte detail weet, want dat kan gewoon niet allemaal in mijn kop, maar waarmee ik wel de belangrijkste, meest met elkaar verband houdende zaken daarmee op een rijtje heb weten te krijgen. En het is ook met name die kennis welke ik met je wil delen, aangevuld met de eerder genoemde psychologische kennis, en mijn natuurlijke gave van ‘dingen kunnen voelen en zien’.
Zo heb ik ook nog kennis van vele andere zaken, zoals de immense kracht van natuurlijk helende planten en de goddelijke werelden welke je daarmee kan bereizen, als van zaken ‘Fengh-Shui’ en ‘Zen’ maken en daarmee in balans brengen, tot hoe je een leuk stukkie schrijft, of een mooie foto kunt maken en welk ‘eye and feeling’ daarvoor nodig is. Too much to mention, maar ik denk dat deze opsomming je nu wel een aardig beeld hebt gegeven, en daar ging het me op deze pagina om. ;-)